Zasebnost in piškotki


Katere informacije zbiramo?

Od uporabnikov zbiramo podatke, ki se vnašajo pri registraciji na spletno trgovino, oddaji naročila, oddaji mnenja in ocene izdelka, pošiljanje e-maila iz spletne trgovina ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Vsegrad d.o.o.. Z oddajo naročila in sprejetjem pogojev poslovanja Vsegrad d.o.o. se uporabnik strinja s predajo spodaj navedenih osebnih podatkov za namene uporabe navedene v nadaljevanju.


Za potrebe poslovanja Vsegrad zbira naslednje uporabnikove podatke :

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte,
  • kontaktno telefonsko številko
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu Vsegrad

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Kot večina spletnih strani, tudi mi uporabljamo piškotke za izboljšanje delovanja in zbiranje informacij o obiskovalcih in obiskih naše strani.

Upravitelj spletne trgovine Vsegrad NM d.o.o., Srebrniče 1, 8000 Novo mesto, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za kakšne namene informacije zbiramo?

3

Osebne podatke uporabnikov zbiramo izključno za izdajo računa, predračuna, naslov za dostavo naročila, kontaktiranje uporabnikov ali pošiljanje novosti na email naslov (če se je uporabnik na novice prijavil).



Kako varujemo podatke uporabnikov?

Na naši spletnih strani uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Brez vaše posebne privolitve, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo. Upravitelj lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Vsegrad podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.


Izbris osebnih podatkov

3

Uporabniki imajo vedno pravico do zahteve trajnega izbrisa shranjevanja vseh osebnih podatkov s strani Vsegrad d.o.o.. Za izbris podatkov nas prosimo o tem obvestite na telefonsko številko +386 41 618 329 ali preko emaila jure@vsegrad.si.



Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki zbrani in obdelani, bodo razkriti le v primerih kot jih določa zakon za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja Vsegrad NM d.o.o..



Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite v brskalniku in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako lahko večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.


Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.